Υλικά
Για τη Ζύμη:
250γρ. Βούτυρο βιτάμ
2 φλυτζ. Ζάχαρη
3 φλυτζ. Αλεύρι
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
4 Αυγά
Καρύδια (Προαιρετικά)
Για τα Μήλα:
4 Μήλα
2 κουταλιές Ζάχαρη
2 κουταλιές Κανέλα
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα αφήνουμε μέσα στο κονιάκ, τη ζάχαρη και την κανέλα.
2. Λιώνουμε το βούτυρο, το χτυπάμε με τη ζάχαρη, τους κρόκους του αυγού, το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στη ζύμη μαζί με το μείγμα των μήλων.
4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό, αδειάζουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 45' στους 200C.
Για το σερβίρισμα: